Diensten

Massage

Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is een rustige massage variant. Hierbij draait het volledig om ontspanning tussen lichaam en geest. Een ontspanningsmassage duurt 30 tot 60 minuten.

Sportmassage

Bij sportmassage wordt er gericht gewerkt aan de regio die een blessure bevat of extra aandacht verdient. Dit kan komen door het vele fysiek belasten bij werk of sport. Bij sportmassage worden er meestal een aantal afspraken ingepland zodat er doelgericht gewerkt kan worden, dit gaat altijd in overleg. Indien nodig worden adviezen en oefeningen meegegeven om het herstel zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Een sportmassage duurt 30 tot 60 minuten.

Personal Training

Personal training

Denk bij personal training aan het in beweging komen onder begeleiding, onder begeleiding uw beweeg en/of sportdoelen behalen en nieuwe doelen op beweeg en/of sportgebied opstellen.
Personal training is voor iedereen van jong tot oud, blessure of niet. Daarbij wordt de personal training op u afgestemd, dus als u graag in de natuur beweegt/sport dan zal dit ook de trainingsomgeving worden.

Personal training buiten

Personal training buiten wordt zowel door Ben als door mijzelf aangeboden. De personal training zal bestaan uit bijvoorbeeld kracht en conditionele oefeningen. De personal training kan ook gebruikt wordt als ondersteuning bij uw revalidatie.
Ben zal zich voornamelijk gaan richten op de sporters en kinderen die graag fanatiek bezig zijn.
Ik richt mij meer op het opbouwen na een blessures en het weer in beweging komen.
Voor meer informatie en vragen kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Online personal training

Online personal training houdt in dat u via videobellen de training aangeboden krijgt. Zo ben ik er toch bij om u te kunnen adviseren en te coachen. Hierbij wordt creatief gebruik gemaakt van de middelen die in uw huis beschikbaar zijn.

Groepstraining

Online groepstraining

Online bied ik pilates lessen en workouts aan. De lessen zijn afwisselend en hebben een duur van 60 minuten.
Voor de pilates heeft u voor uw eigen comfort een matje nodig en bij de workouts maak ik eventueel gebruik van de materialen waar u over beschikt. Er is sprake van een online groepstraining bij minimaal drie deelnemers, hierbij telt een gezin als één.

Aan huis

Indien u niet in staat bent om naar de praktijk te komen voor een massage of dat u liever begint met thuis trainen dan kan ik ook bij u aan huis komen.

Taping

Classical taping

Classic taping is zo genoemd om het verschil aan te geven tussen de vroegere manier van taping en medical taping. De klassieke tapemethode heeft als doel om een lichaamsdeel, meestal gewrichten, zo in te tapen dat de beweging die pijn doet niet tot nauwelijks meer gemaakt kan worden, de bewegingsuitslag wordt beperkt. Het kan worden ingezet bij verzwikkingen, kneuzingen, spierscheuringen en ontwrichtingen. Ook kan het preventief worden ingezet als bescherming van gewrichten of banden tijdens het sporten.
Klassieke tape laat ruimte voor bewegen waardoor spieren niet extra verzwakken en de bloeddoorstroming gestimuleerd wordt, belangrijk voor goed en snel herstel.

Medical taping

Medical tape is elastische tape om lichamelijke problemen en/of blessures te verhelpen of te voorkomen. Het wordt ingezet om de behandeling van bijvoorbeeld een blessure te ondersteunen. De tape ondersteunt spierletsel, lichaamseigen genezingsprocessen en beïnvloedt de neurologische en circulatie systemen van het lichaam.
Deze tapemethode kan bij de volgende problematiek worden ingezet:

  • bij blessures aan het bewegingsapparaat;
  • verminderen van te hoge spierspanning en activeren bij te lage spierspanning;
  • overbelasting klachten;
  • vermindering van vocht/oedeem;
  • corrigeren van lichaamshouding of standsverandering van een gewricht.

Medical taping zorgt er voor dat je zo gewoon mogelijk kan blijven bewegen en dus niet belemmerd wordt in je bewegingsvrijheid, alleen indien dit nodig is kan een bewegingsbeperking worden gemaakt met de tape.