Diensten

Fysiotherapie

Fysiotherapie is een therapie gericht op de houding, het steun- en bewegingsapparaat en alles wat daarmee samenhangt. Wij werken met name volgens het hands-on en instructieprincipe. Fitnessapparaten zal je bij ons in de praktijk niet vinden, wel allemaal los oefenmateriaal.

De behandelingen vinden plaats in de praktijk of aan huis als dit noodzakelijk is. Een afspraak kan worden gemaakt door direct contact op te nemen met ons, via een verwijzing van een huisarts, bedrijfsarts, medisch specialist of op verwijzing van een collega.
Aan de hand van uw klachten stellen wij, samen met u, een op u gericht behandelplan op.

De behandeltechnieken die wij binnen de fysiotherapie hanteren zijn: mobilisatietechnieken geënt op de arthrokinetische principes, houding- en bewegingscorrectie, houding- en bewegingsinstructie, coördinatie en stabiliteitstraining; gekoppeld aan functionaliteit. Voor instructie en training maken we gebruik van een gepersonaliseerd oefenschema. Massage, fascia- en ontspanningstechnieken maken waar nodig deel uit van de behandeling. En ‘last but not least’ haptonomische inzichten toegepast binnen de fysiotherapie.

Massage

Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is een rustige massage variant. Hierbij draait het volledig om ontspanning tussen lichaam en geest. Een ontspanningsmassage duurt 30 of 60 minuten.

(Sport)massage

Bij sportmassage wordt er gericht gewerkt aan de regio die een blessure bevat of extra aandacht verdient. Dit kan komen door het vele fysiek belasten bij werk of sport. Bij sportmassage worden er meestal een aantal afspraken ingepland zodat er doelgericht gewerkt kan worden, dit gaat altijd in overleg. Indien nodig worden adviezen en oefeningen meegegeven om het herstel zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Een sportmassage duurt 30 of 60 minuten.

Personal Training

Denk bij personal training aan het in beweging komen onder begeleiding, uw beweeg en/of sportdoelen behalen en nieuwe doelen op beweeg en/of sportgebied opstellen.

Personal training is voor iedereen van jong tot oud, blessure of niet. Het kan ook gebruikt worden als aanvulling of vervolg op uw revalidatie! De training wordt afgestemd op u.

Als de stap te groot is om alleen te komen trainen kan dit na overleg ook met zijn tweeën.

Ben Visser is bij ons de expert op het gebied van personal training.

Online personal training

Online personal training houdt in dat u via videobellen de training aangeboden krijgt. Zo zijn wij er toch bij om u te kunnen adviseren en te coachen. Hierbij wordt creatief gebruik gemaakt van de middelen die in uw huis beschikbaar zijn.

Groepstraining

Online pilates

Online bieden wij één keer per week een pilates les aan. De lessen zijn afwisselend en hebben een duur van 60 minuten.
Voor de les heeft u voor uw eigen comfort een matje nodig.

Pilates

Eén keer per week vind er een pilates les in de bossen bij Castricum plaats. Bij slecht weer verplaatst de les naar onze binnenlocatie in Bakkum. Deze les duurt 60 minuten.

Functional Fitness

Ben Visser verzorgt kleine functional fitness lessen op onze locatie in Bakkum. In deze lessen staat functioneel bewegen, gezondheid en kwaliteit van bewegen centraal.

Taping

Classical taping

Classical taping of klassiek tapen is zo genoemd om het verschil aan te geven tussen de vroegere manier van taping en medical taping. De klassieke tapemethode heeft als doel om een lichaamsdeel, meestal gewrichten, zo in te tapen dat de beweging die pijn doet niet tot nauwelijks meer gemaakt kan worden, de bewegingsuitslag wordt beperkt. Het kan worden ingezet bij verzwikkingen, kneuzingen, spierscheuringen en ontwrichtingen. Ook kan het preventief worden ingezet als bescherming van gewrichten of banden tijdens het sporten.

Medical taping

Bij medical taping wordt gebruik gemaakt van elastische tape om lichamelijke problemen en/of blessures te verhelpen of te voorkomen. Het wordt ingezet om de behandeling van bijvoorbeeld een blessure te ondersteunen. De tape ondersteunt spierletsel, lichaamseigen genezingsprocessen en beïnvloedt de neurologische en circulatiesystemen van het lichaam.
Deze tapemethode kan bij de volgende problematiek worden ingezet:

  • bij blessures aan het bewegingsapparaat;
  • verminderen van te hoge spierspanning en activeren bij te lage spierspanning;
  • overbelasting klachten;
  • vermindering van vocht/oedeem;
  • corrigeren van lichaamshouding of standsverandering van een gewricht;
  • hooikoorts.